Img

FAQ

1. Op welke trappen passen de Easysteppers?
2. Van welk materiaal worden de Easysteppers gemaakt?
3. Hoe worden ze bevestigd? En bij gestoffeerde trappen?
4. Wordt de trap dan niet beschadigd met deze Easysteppers?
5. Kan ik het ook zelf monteren?
6. Kan ik het ook zelf (laten) maken?
7. Moet er niet straks toch een traplift komen?
8. Is het veilig?
9. Welke veiligheidsaanbevelingen heeft u?
10. Voor wie is dit geschikt?
11. Wanneer zijn de Easysteppers aan te bevelen?
12. Wat kunt u verwachten van uw gemeente?
13. Wat zijn de voordelen van de Easysteppers?
14. Wat is de prijs, levertijd en waar kan ik Easysteppers bestellen?
1. Op welke trappen passen de Easysteppers?
Er zijn meer dan 36 verschillende trappen in Nederland. De Easysteppers zijn een verzamelnaam van 5 verschillende Modellen. Afhankelijk van uw aandoening(en) c.q. beperking(en) wordt hierin een keuze gemaakt en dan ontwerpen we een serie opdat deze geschikt voor de maten van uw traptreden. De Easysteppers kunnen geplaatst worden op elke houtentrap met zowel open- als dichte treden. Het gaat hierbij om rechte, kwart- en half gedraaide trappen, wentel- en spiltrappen, zolder- en keldertrappen en portiektrappen. Ook voor buitentrappen bieden we een oplossing.

Terug naar boven

2. Van welk materiaal worden de Easysteppers gemaakt?
Easysteppers worden gemaakt van zorgvuldig gekozen FSC Milieukeur A/A 1e klasse materialen dat speciale bewerkingen ondergaat, om te voorkomen dat er gevaarlijke barsten en scheuren ontstaan na montage. Na bewerkingen zijn deze op elke gewenste maat te zagen en op dikte te schaven passend op elke traptrede en ook uw specifieke gewenste ergonomische aanpassingen. Deze worden daarna meermaals fijn geschuurd en voorzien van een harde slijtvaste laklaag. Eventueel kan een verfkleur of een hardhouten beitskleur naar wens worden gekozen.

Terug naar boven

3. Hoe worden ze bevestigd? En bij gestoffeerde trappen?
De Easysteppers worden met schroeven bevestigd en deze worden onzichtbaar weggewerkt. Indien de trap voorzien is van een tapijt worden de Easysteppers op het tapijt gemonteerd. Indien uw trap vies is of aan slijtage onderhevig is of dat u nieuwe vloerbedekking overweegt, dan is het verstandig om deze voor montage schoon te maken of te herstellen.
Let op! Het gebruik van LOSSE tussentreden is GEVAARLIJK!

Terug naar boven

4. Wordt de trap dan niet beschadigd met deze Easysteppers?
Indien de trap voorzien is van een tapijt dan is het niet zichtbaar. Indien u een houten trap heeft, dan kunnen na verwijdering van de Easysteppers, de kleine schroefgaatjes opgevuld worden met houtvulmiddel met een bijv. eiken of mahonie kleur afhankelijk wat van toepassing is.

Terug naar boven

5. Kan ik het ook zelf monteren of schilderen?
Dit is een veel gestelde vraag om kosten te kunnen besparen. Het plaatsen en goed vastzetten, opdat ze niet wiebelen, lijkt eenvoudig en wordt zwaar onderschat, Zonder goede kennis en ervaring de Easysteppers monteren kan lijden tot gevaarlijke situaties. Daarom werken we niet samen met lokale (klus)bedrijven Een val van de trap kan nare gevolgen hebben. De op maat gemaakte Easysteppers moeten ook nog "passend " gemaakt worden met machines. Daarom doen wij de montage met eigen ervaren specialisten in een keer goed. Dit is om de kwaliteit te kunnen garanderen en product aansprakelijkheid te kunnen nemen.

Terug naar boven

6. Kan ik het ook zelf (laten) maken?
Wellicht, vooral voor uw schoonmoeder! Indien veiligheid, goed A/A kwaliteit hout en 1e klasse materiaal, een nette afwerking en garantie voor u geen prioriteit is.
Echter indien uw relatie u dierbaar is zou ik deze niet op het spel zetten! Voor een paar euro?
Wij zijn vooral geen klusbedrijf, maar een bedrijf dat is gespecialiseerd in tussentreden. De prijs is zeker niet te vergelijken met blokken haardhout. De prijs wordt bepaald door goed materiaal, arbeid, lakken, deugdelijke installatie, 21% BTW en garantie. Inmiddels hebben we de ergonomie(comfort) en de kwaliteit kunnen verbeteren, de veiligheidsaspecten kunnen verhogen en door efficiëntie 50% van de arbeidskosten kunnen verminderen. U kunt er 25 jaar comfort en gemak van hebben en dat zonder uw trap te beschadigen.
U bent het waard! Toch?


Bij een trap met een of twee draaien, wordt het pas echt complex. Onze kennis, ervaring en nazorg voorkomen vervelende situaties.
Wij zijn de uitvinder van de Easysteppers en hebben ons hierin gespecialiseerd. Onze meubelmakers werken met een uiterst efficiënt functionerend productieproces en installatieproces. Met zorgvuldig gekozen A/A kwaliteit FSC milieukeur hout en 1e klasse materialen en minimaal verlies, kunnen wij garanderen dat we de hoge kwaliteit voor de laagste prijs kunnen leveren. De essentiële stappen in het productieproces als materiaalkeuze, kwaliteit van afwerking, ergonomie, veiligheidsaspecten, gebruikte lakken, veilige loopinstructie, garantie en nazorg, bepalen het eindresultaat, het comfort en uw tevredenheid voor de komende 10-20 jaren. I.v.m. de garantie en nazorg doen we de installaties in eigen beheer om montagekwaliteit te houden en werekn we neit samen met klus- of woonaanpassings bedrijven)

Bovendien hebben wij kennis van veiligheid, ergonomie, bewegingsleer en fysiotherapie (met specialisatie in geriatrie-, CVA en neurologierevalidatie). Wij hebben veel onderzoeken en tests gedaan naar traplopen, veiligheid en ergonomie en daarmee het product telkens verder verbeterd. Bovendien kunnen wij, afhankelijk van uw aandoening, nu kiezen uit 6 verschillende geoptimaliseerde modellen.
Wij zullen te allen tijde, juridisch en met terugwerkende kracht, de geleden schade verhalen, indien er inbreuk op ons intellectueel eigendom gemaakt wordt.

Terug naar boven

7. Moet er niet straks toch een traplift komen?
Dit is een zeer zinvolle vraag, die voortkomt uit het automatisme in ons denken, omdat er nog geen alternatieven waren en omdat dat bij een aantal kwetsbaren zeker van toepassing is.
Echter het hoeft niet!.
Denk bijvoorbeeld aan een de situatie dat je kiespijn hebt. Dan wordt ook niet gezegd: "straks moet er toch een kunstgebit komen, dus trek er maar vast uit!". De tandarts zal meestal ook alternatieven met u bespreken om dit zo lang mogelijk uit te stellen, met name voor het behoud van de gezondheid van uw resterende gebit. Met Easysteps traplopen remt u de onvermijdelijke verouderingsprocessen van uw spieren (vallen), kraakbeen (artrose), botten (osteoporose), Wellicht dat u dan nog jaren vooruit kunt.
Inmiddels is er onderzocht en ervaring opgedaan bij bepaalde aandoeningen waar de Easysteppers een enorme positieve bijdrage levert aan de vitaliteit van mensen en voor het behoud van uw algehele conditie(=spierkracht, uithoudingsvermogen en balans) en het vertraagd het verouderingsproces. Lees ook: Use-it or lose-it. Daarin stelt Dr. Rudi Westendorp : "Door iemand een traplift te geven ontneem je hem zijn dagelijkse fitness, Zo kan een traplift ervoor zorgen dat iemand veel eerder in een rolstoel terecht komt, omdat hij helemaal uit training gaat. Terwijl er alternatieven zijn.: Easysteppers. …. Hiermee kunnen mensen nog jaren uit de voeten. ".
Het idee van dit boek is: De omgeving bepaald je levensstijl en daarmee je gezondheid. Heb je een tuin dan moet je grasmaaien, Heb je een hond dan moet je deze uitlaten etc. Traplopen draagt bij aan je gezondheid lichamelijk en vooral ook geestelijk).
Elke maand, week of dag dat u blijft traplopen levert gezondheidswinst op en wordt het verouderingsproces vertraagd.
voor mensen die de trap mijden, i.v.m. pijn, wil ik aangeven dat ze in spierkracht, conditie en balansvermogen versneld achteruit gaan en een vergroot valrisico lopen en daarmee een heup kunnen breken en ja dan komt er alsnog een traplift. Het zijn niet alleen "de anderen" die dat overkomt. U bent gewaarschuwd!

Terug naar boven

8. Is het veilig?
De Easysteppers zijn ongeschikt voor cliënten of medebewoners die te oud zijn om te leren, die cognitief slecht zijn, slechte conditie hebben en die al zover verzwakt zijn (kwetsbaar) dat die met behulp van een fysiotherapeut niet meer kan verbeteren.
De Easysteppers zijn ontwikkeld voor gezonde mensen(jong van geest), met een mobiliteitsbeperking, die hun vitaliteit wensen te behouden door dagelijks te blijven traplopen.
De easysteppers zijn ergonomisch en veilig ontworpen. Ze voelen dan ook: glad en zacht aan en met veilige rondingen als een kunstwerk.
Veiligheid wordt extra verhoogd als je je met 2 handen aan de leuning kunt vasthouden; Een tweede trapleuning is daarom aan te bevelen. De functie van de leuning is voor het geval van onbalans en instabiliteit om u voor een val te behoeden en vooral NIET om u aan op te trekken! Wanneer u de leuning(en) gebruikt om aan op te trekken is uw valrisico hoog! Wij raden u in dat geval contact op te nemen met uw fysiotherapeut.
Wij raden, bij twijfel of de Easysteppers iets voor u is, altijd aan om advies in te winnen bij uw behandelend fysiotherapeut, arts of specialist!
Veiligheid staat voorop!
Te allen tijde wordt de (gezins-)situatie, de verschillende oplossingen en de daarbij behorende veiligheidstips besproken. Ook de loopinstructie "veilig traplopen" voor de cliënt en medebewoners wordt doorgesproken en geoefend. De producten van Enocent voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Dat geldt zowel voor de gebruikte materialen als de montage voorschriften. De Easysteppers zijn stevige tussentreden voorzien van antislip en worden solide gemonteerd door een getrainde monteur.
In het geval van een trap met een bocht dienen de medebewoners altijd over de Easysteppers te lopen!
De trapleuning blijft zijn functie behouden ook voor de voor medebewoners. Dit i.t.t. een traplift waarbij de leuning altijd verwijderd moet worden!
Algemene tips: Het dragen van een wasmand op de trap is altijd al riskant en dat raden wij ten zeerste af! Het is veel veiliger om daarvoor een grote shoppertas te gebruiken! Dan heeft u een hand vrij om de leuning vast te houden.
Voor ouderen is het vaak al een automatisme om achterwaarts naar beneden te lopen. Zij weten uit ervaring dat dat veiliger is.(net als bij een ladder of vlisotrap)
Met minimaal 3-5 keer per dag traplopen blijft u uw vitaliteit trainen en blijft u uit de gevarenzone van fysiek "kwetsbare" mensen, zelfs na een griepje!.

Terug naar boven

9. Welke veiligheidsaanbevelingen heeft u?
Veiligheid staat voorop. De Easysteppers worden standaard voorzien van antislip. Tevens adviseren wij een tweede trapleuning en antislip op de gewone treden. Bovendien leveren wij een veilige loopinstructie voor zowel de cliënt met beperking, als voor de medebewoners.
Onveilige plaatsen in huis en preventietips

Terug naar boven

10. Voor wie is dit geschikt?
Voor mensen die last hebben van rug, heupen, knieën, enkels of zij die minder kracht of uithoudingsvermogen hebben of snel benauwd zijn. Denk bijvoorbeeld aan: reuma, artrose, knie- en heup protheses, obesitas, dwerggroei, COPD, spierziektes, hernia en hartfalen. Met de Easysteppers maakt u een symmetrische loopbeweging die beide benen ontlast. Het maakt niet uit of nu problemen ervaart met uw linker- en/of rechterbeen. In alle gevallen kunnen Easysteppers een goede oplossing zijn.

Terug naar boven

11. Wanneer zijn de Easysteppers aan te bevelen?
Wanneer voetje gaat bijzetten of u merkt dat u moeite krijgt met het traplopen is het belangrijk om na te gaan wat hiervan de oorzaak is. Heeft u minder kracht, uithoudingsvermogen of pijnlijke gewrichten van de benen, dan kunnen de Easysteppers een oplossing bieden. Deze manier van traplopen vereist minder kracht en inspanning en is minder belastend voor uw gewrichten. Soms zegt men dat dit een tijdelijke oplossing is, dat zijn mensen die al terminaal (doem)denken. Heel onverstandig<br>
Een gemakkelijke, maar prijzige oplossing, lijkt dan een traplift! Dat is een oplossing voor mensen in de terminale fase. Mensen die echt een traplift nodig hebben aan het eind van hun leven hebben dan het idee dat ze met een traplift nog iets zinnigs kunnen doen boven. Dat komt meestal neer op een grote teleurstelling. omdat het de laatste maand zodanig snel bergafwaarts gaat dat het niet meer nodig is. <br>Een gezondere en goedkopere oplossing zijn de Easysteppers omdat men op deze wijze kan blijven "trainen" zodat men optimaal werkt aan de eigen vitaliteit. Met traplopen remt u de onvermijdelijke verouderingsprocessen van uw spieren (vallen), kraakbeen (artrose), botten (osteoporose)! Bovendien doordat bij traplopen dezelfde spiergroepen getraind worden die benodigd zijn bij het opstaan uit een stoel, bed of bad, zullen specifieke hulpmiddelen hiervoor langer uitgesteld kunnen worden.

Mensen met een actieve levensstijl (weekritme) blijven gezond en vitaal. Dit is wederkerig. De gezondheid en vitaliteit maken het mogelijk dat je een actieve levensstijl op nahoudt. Je vitaliteit geeft je extra energie om actief te blijven. Je levensstijl(weekritme) zorgt voor een reflex, dat je adrenaline een half uur van te voren al begint te voelen bijv. wandelen, wanneer je wekelijks activiteit hebt. Wanneer je stopt met de activiteiten dan is na 2 maanden de reflex (met adrenaline impuls) weg en moet weer opnieuw aangeleerd worden in de levensstijl. Pijn bij bijv. artrose zorgt ervoor dat dus lust om te bewegen en trap te lopen snel overgaat. Er zijn 1,9 miljoen (vitale) mensen met reuma. De 1,1 miljoen mensen met artrose, zijn vaak nog vitaal en niet noodzakelijkerwijs in de terminale levensfase, maar worden dagelijks geconfronteerd chronische pijn. Deze chronische pijn is daardoor slopend voor de gezondheid, vitaliteit, spierkracht en ook uw actieve leefstijl. Het afleren van activiteiten(leefstijl) is sneller gebeurd, dan het weer moeizaam aanleren van een actievere leefstijl. De (bijna) onherstelbare gevolgen zijn er al na 2 maanden. "Zitten is het nieuwe roken!" Veroudering is het verlies van de actieve leefstijl die het lichaam gezond houdt. Conclusie is daarom zo snel mogelijk de pijn weg te werken, evt. met Easysteppers, opdat u de actieve leefstijl blijft behouden, de verouderingsprocessen blijft remmen en kunt op eigen kracht blijven bewegen! Lees ook: Fitte mensen overleven vaker een operatie.
Kijk in de tabel keuze of Traplift of Easysteppers het beste bij u past

Lees ook de 10 Waardevolle tips en adviezen bij het kopen of huren van een traplift! en traplift prijslijst. Een traplift prijzen onderzoek via marktplaats van traplift leveranciers.
De Easysteppers zijn ook geschikt als tijdelijke oplossing voor 5 tot 20 jaar. U kunt daarmee ook een verhuizing voorkomen of uitstellen. Dit geeft comfort, gemak en vitaliteit en bespaart onnodige kosten.
Het plaatsen van een knie- of heup operatie kan daardoor 5 tot 20 jaar worden uitgesteld. Bovendien wordt de kans op een complexe en ingrijpende revisieoperaties met langdurige revalidatie op hoge leeftijd verminderd.
Vilans, hét kenniscentrum voor langdurige zorg(onafhankelijk instituut), heeft keuzehulpen voor ergotherapeuten voor diverse toepassingen, waaronder: traplopen. www.hulpmiddelenwijzer.nl.

Terug naar boven

12. Wat kunt u verwachten van uw gemeente?

Elke gemeente heeft een eigen WMO-beleid. Bij veel gemeenten wordt vaak verhuizen geadviseerd als "goedkoopst compenserende oplossing". (Dat is goedkoper dan een traplift!
Pas op voor huurstijging en wie betaald de verhuis- en herinrichtingskosten?).
Mocht u toch aanspraak kunnen maken via de WMO op een willekeurig hulpmiddel, dan betreft het meestal om een renteloos voorschot, dat u volledig in termijnen moet terugbetalen! Alleen indien u een minimum inkomen hebt of een uitkering, kan het zijn dat u niet het volledige bedrag hoeft terug te betalen, en dat u een gunstige regeling kunt treffen. Door nieuwe WMO wet in 2015, kunt u ook niet meer terecht in het verzorgingstehuis en bovendien is er een lange wachtlijst door het grote tekort aan senioren woningen. Kijk ook naar Een sigaar uit eigen doos van de gemeente! VARA KASSA Overigens in dit programma wordt pijnlijk duidelijk dat een telefonische of mondelinge vragen over een hulpmiddel wordt niet geregistreerd als een "officiële WMO aanvraag voor een hulpmiddel" en wordt dan niet meegenomen op de lijst met afwijzingen van aanvragen.
Een verhuisadvies is algemeen gebruikelijk, bij de meeste gemeenten, voor zowel senioren als mensen(en kinderen) met een beperking.

Wellicht bent u goedkoper uit met de Easysteppers en dat u in eigen omgeving kunt blijven wonen.

In Wikipedia vindt u een helder advies i.v.m. de EIGEN BIJDRAGE. Indien dan vermogend bent, dan betaalt u voor elke € 1000,- Euro hulpmiddelen, zelf 40 Euro per 4 weken(=520 Euro per jaar) aan extra huur/bijdrage voor het gebruik van de hulpmiddelen. M.a.w. indien u een pensioentje krijgt of een inkomen heeft boven de €30000,- of een eigen woning bezit, betaalt u al snel een eigen bijdrage van €160,-- €200,- per 4 weken voor een WMO-traplift. In dat geval zijn de Easysteppers een zeer aan te bevelen.

Bereken uw inkomensafhankelijke 4 wekelijkse bijdrage in uw gemeente (CAK) en u kunt algemene informatie inwinnen via: www.regelhulp.nl en Kamervragen en antwoorden over belasting aftrek en vergoedingen woonaanpassing en traplift Wmo 2015

Terug naar boven

13. Wat zijn de voordelen van de Easysteppers?
Voordelen van de Easysteppers zijn:
- uitgekiende oplossing met zorgvuldig gekozen materialen met FSC Milieu keur Duurzaam).
- ambachtelijk vervaardigd tot barstvrij, gelamelleerd hout.
- modelkeuze afhankelijk van uw aandoening/probleem.
- maatvoering, per trede, is afhankelijk van uw trap, uw probleem, uw gezinssituatie, uw postuur en positionering op de trap.
- extra ergonomische aanpassingen en veilige rondingen voor uw comfort en veiligheid(maatwerk).
- wetenschappelijk onderzoeken, testen op ergonomische verbeteringen en 3 jaar ervaring.
- uw veiligheid en wensen staan centraal.
- professionele afwerking.
- 3 keer voorzien van harde, slijtvaste lak.
- de schroeven zijn onzichtbaar weggewerkt.
- voorzien van antislip.
- kleurverschil met bestaande trap is veiliger voor mensen met verminderd zicht.
- optioneel gelakt met een gewenste RAL kleur, gebeitst met een hardhouten kleur of gemaakt van hardhout naar keuze.
- de trapleuning blijft behouden voor uw medebewoners. De leuning wordt altijd verwijderd i.g.v. een traplift.
- de overloop blijft helemaal beschikbaar.
- traplopen met Easysteppers duurt ca 20 seconden; een traplift doet er ca 1 minuut over.
- geen motor, dus geen storingen en daardoor geen bekijk en luister naar de contactgeluiden van de traplift(als van een achtbaan) , wat soms varieert van piepen tot knarsen en bonken zelfs hoorbaar bij de buren.
- geen stroomkosten en geen onderhoudskosten. Deze zijn voor een traplift respectievelijk ca. € 170,- en €400,- per jaar.
- vakkundig en vooral ook veilig gelegd en mooi professioneel afgewerkt; een meubelstuk.
- levertijd 4 weken, optioneel binnen 2 weken leverbaar.
- plaatsing in ca. 3 uur.
- belastbaar tot 200kg.
- levensduur van 15 tot 25 jaar.
- uniek ontwerp en juridisch beschermd (octrooi).
- minder ingrijpend en veel goedkoper dan: verbouwen, verhuizen of traplift aanschaffen.
- goedkoper dan de eigen (inkomensafhankelijke) WMO-voorschot voor een traplift, indien u een pensioentje of meer dan 30000,- verdient of eigen huis heeft.
- u kunt in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. ( geen hogere huurkosten)
- u remt de onvermijdelijke verouderingsprocessen van uw spieren, kraakbeen(artrose) en botten(osteoporose), en blijft u uw kracht en uithoudingsvermogen "trainen". .
- met een goede conditie stijgt ook het zelf herstellend vermogen van uw lichaam i.g.v. een operatie of ziekte.
- met traplopen traint u dezelfde spiergroepen, die u nodig heeft bij opstaan uit een stoel of van een toilet en het in/uitstappen uit bad of bed.
- dagelijks 3 keer traplopen is vergelijkbaar met 1 uur fitness per week (voor ouderen).
- een slimme investering in uw gezondheid en vitaliteit.
- Easysteppers; Daar trap je van op!

Terug naar boven

14. Wat is de prijs, levertijd en waar kan ik Easysteppers bestellen?
Elke trap is anders. Zeker wanneer u een trap met een bocht heeft is elke trede anders. Easysteppers worden ontworpen, op maat gemaakt en deskundig geplaatst. Hierdoor kunnen wij geen voorraad aanhouden. Dit proces duurt c.a. twee weken. De prijzen zijn afhankelijk van het aantal treden en de complexiteit van uw trap. Bel of vul het contactformulier in. Ook voor kleine trapjes bijv. in een split-level woning, hebben we een passende oplossing en prijs.

Terug naar boven

>

Voor overige vragen kunt u altijd contact opnemen.